søndag den 1. april 2012

Billeder

Kutanga - "baby"elefanten.. Bliver tre 30/4


Gril en søndag aften

Landskabet den anden morgen


Python, som vi blev tilkaldt for at fange (på en anden farm).. Den havde spist tre gedekid.. 8 dage efter var den tilbage på farmen hvor den spiste en voksen hund, der efterlod 5 små hundhvalpe..


Castle korpje


update


Fredag d. 9/3
Hos elefanterne, lavede vi det samme som sidst, derudover samlede vi gødning i sække som skulle til haven hos secondary school. Vi transporterede sækken på elefanterne. Jeg red på Mac, og sad forrest. Egentlig ikke meningen men fordi elefanterne var blevet det bredere pga. sækkene kunne de ikke komme langt nok ind til tårnet til jeg kunne komme om bagved. Det gjorde mig dog ikke noget, så var udsigten det bedre, og man sad faktisk også bedre. Da vi ankom til skolen, gik der ikke lang tid før alle elever og lærer var ude for at se elefanterne. Så det var noget af en modtagelse vi fik.
Efter morgenmaden tog vi hen til Numwa Primeryschool. Her skulle vi undervise grade 0, altså de helt små elever. Eleverne er 2 år i grade 0, hvilket også betød at der var mange elever, ca 60. Klasselokalet var et rum, med bare cement vægge, og et enkelt lille træbord til lærerinden. Alle børnene sad på gulvet, og der blev bragt to bænke ind, som vi kunne sidde på. Eleverne startede med at skulle fortælle os deres navn. Det foregik ved at de enkeltvis rejste sig op og sagde deres navn, køn og hvor de boede. De nærmest råbte det, og samtidig slog de sig på brystet, lige som at klappe stavelser. Var anderledes men meget sødt at overvære. Derefter gennemgik vi farverne, ved at vi fik et stykke papir i en farve, og spurgte dem hvilken farve det var. De skulle så række hånden op, og vi kunne vælge en der rejste sig op, og sagde hvilken farve det var. Herefter var det kropsdelene der blev gennemgået via ”hoved, skulder, knæ og tå, knæ og tå”- sangen. Som opsamling på det legede vi en omgang Simon Says, med bl.a kropsdele. Hvilket de var rigtig gode til. Vi fandt dog hurtigt ud af at vi skulle passe på med at danse, hoppe og snurre rundt, da de var svære at få til at stoppe igen. Efter legen talte eleverne skiftevis til enten fem eller ti. Vi sluttede af med at dele eleverne op i grupper. Jeg fik den mindste gruppe og skulle lære dem om alafabetet. Vi nåede igennem a og b før vi sluttede. Vi sluttede af med at giver hver elev et klistermærke som ”belønning”, og derefter bad eleverne en bøn.
Eftermiddagen gik med at fodre gnuer, nyaler og dip’e sabel antiloperne. Det begyndte dog at små regne lige pludselig.
I løbet af dagen havde mit højre øje været lidt generet, så før jeg lagde mig i seng, dryppede jeg det med nogle øjendråber.
Lørdag d. 10/3
Da jeg vågnede op var mit øje endnu mere irriteret, det kløede helt vildt. Jeg fik nogle flere øjendråber og lagde mig tilbage i seng, mens de andre var ude og tracke de hvide næsehorn.
Efter en lur, havde mit øje det lidt bedre, så jeg besluttede mig for at tage med til Marondera, der er den by der ligger ca. 40 km fra Imire. Før vi tog dertil lavede jeg en klap som jeg kunne have for øjet, for at det ikke skulle se alt for voldsomt ud tog jeg kontaktlinse på det venstre øje og solbriller på. I Marondera spiste i på Pizza in, hvor vi fik nogle rigtig gode pizzaer. Derefter handlede vi lidt ind. Da vi kom hjem fra Marondera tog vi direkte på kontoret for at komme på nettet.
Aften blev brugt på at ”slå håret ud”, hvilket blev gjort med stil – så at sige.

Søndag d. 11/3
Søndagen blev brugt på at tage sol, sove og slappe af. Så ikke en særlig aktiv dag, men var nu dejligt ovenpå en lang uge. Dawn havde hovedpine og Greg var væk det meste af dagen – højst sandsynligt pga forrige aften.
Vi sluttede af med at grille. Vi lavede bøffer i en marinade af hvidløg og krydderurter og timiankartofler uden timian men med basilikum. Det var en virkelig god aftensmad vi fik lavet der J

Første sabelantilope baby i år!